Portfolio

Här presenteras ett urval av projekt jag har arbetat med.

Just nu bloggar jag om de flesta arbeten jag gör på Falkevik & Danehav så läs gärna bloggen där jag skriver där.

Just a Little Lovin’ 2012 & 2013

[2012 & 2013]

Just a Little Lovin' 2012

1982: It was the summer AIDS came to New York City

I juni 2012 arrangerade LajvVerkstaden lajvet Just a Little Lovin‘ . Jag var producent med Miriam Lundqvist och Anna-Karin Linder och även de norska skaparna Tor Kjetil Edland och Hanne Grasmo som tidigare satt upp lajvet i Norge år 2011.

Jag blev även inbjuden att medarrangera på i Danmark 2013 och var på plats under augusti 2013 främst för att arbeta med workshops och debrief.

Lajvet handlar om när aids börjades spridas i USA i början av 80-talet.

Hemsida: Just a Little Lovin’

Prolog – Ett svenskt lajvkonvent

[2009 - 2013]

Prolog - Ett svenskt lajvkonvent

Under 2008 och 2009 fick jag möjligheten av arrangera lajvkonvent Prolog | 2009. Ett initiativ av mig och några vänner, att skapa en neutral mötesplats för lajvhobbyn. Konventet hölls på Culturen i Västerås den sista helgen i februari år 2009 och kritiken var slående. Vår ambition var att skapa ett deltagarkulturellt arrangemang där aktivitet och lek var i fokus. Gemensamma beröringspunkter mellan olika grupperingar i hobbyn skulle hittas genom att erbjuda bra och lockande programpunkter, arrangerade av deltagarna själva. Vi, precis som våra 200 deltagare var oerhört nöjda och vi fick även väldigt bra gensvar från, myndigheter allmänheten och media.

Prolog har arrangerats 2010 – 2013. Intresset har fortsatt att öka och vi har växt till över 300 deltagare. Dessa arrangerar i sin tur över över 100 programpunkter, alltifrån små lajv till workshops och utvecklingsforum.

Prolog arrangeras med föreningen Lajvverksten i samarbete med LajvVerkstaden och är just nu Sveriges största konferens för levande rollspel.

Hemsida: Prolog – Ett svenskt lajvkonvent

Nordic Larp Talks

[2010-2013]

Nordic Larp Talks - Foto Jacob la Cour

Nordic Larp Talks is a series of short, entertaining, thought-provoking and mind-boggling lectures about projects and ideas from the Nordic tradition of live action roleplaying games.

Nordic Larp Talks är ett TED-inspirerat seminarium som skapades av Johanna Koljonen och Andie Nordgren år 2010 för att dokumentera erfarenheter från den nordiska lajvrörelsen. Det första året hjälpte jag till med produktion och senare har jag haft rollen som producent.

Foto: Jakob la Cour www.jakoblacour.dk

Hemsida: Nordic Larp Talks

When Our Destinies Meet

[2012]

Photo: Skjalg Bøhmer Vold

When Our Destinies Meet är ett spelsystem designat för att kunna skapa black-box lajv. Det är släppt gratis och nedladdningsbart under en Creative Commons-licens.

A party. A predestined meeting. A web of interlacing stories. We gather our inspiration from the director, playwright, and theater theorist Bertolt Brecht: his acting theory of Verfremdung and Haltung; his aesthetics, which were made widely known through the films Dogville and Manderlay by Lars von Trier; and his concern with social problems, morality and relationships.

Systemet är skapat av Morgan Jarl och mig.

Hemsida: When Our Destinies Meet

Conspiracy For Good

[2009 - 2010]

Under min tid på Emmy-vinnande produktionsbolaget The company P så arbetade jag bland annat med projektet Conspiracy for Good. Jag var inblandad i produktionen på olika sätt i ca 1,5 år och under sommaren 2010 kulminerade projektet med fyra event i London. Jag lärde mig så otroligt mycket under den här tiden och det var otroligt att få arbeta med så många fantastiskt talangfulla människor. Att få skapa enorma transmedia-produktioner är ju inte något man får prova vilken dag som helst. Se gärna videon för en riktigt bra sammanfattning av projektet.

The company P proudly presents The Conspiracy For Good, together with Tim Kring, creator of Heroes and one of the top names in Hollywood. A several month long international hunt online and in cities all over Europe, reached London in July, 2010. The conclusion of this massive drama come in a series of street events, mobile games and online puzzles. The project raises 10 000 books, give scholarship to 50 young girls and build a library in Zambia. Från The company P.

'Conspiracy For Good' First Live Gameplay Weekend-London, United Kingdom
© Richard Chambury/Richfoto.com 17/07/2010 – Richfoto.com

Läs också gärna artikeln i Wired eller något annat ur medieflödet om projektet.

Projektet har blivit belönat med två Banff World Media Awards som “Best Cross-platform Project” och “Best In Interactive” sedan en nominering till “International Digital Emmy Awards 2011″ finalist i “SXSW Interactive Award” och “SXSW Interactive Award” och en “Webby Award Honoree”.

Hemsidan för projektet hittar ni här: Conspiracy for Good

Sanningen om Marika (The Truth About Marika)

[Oktober - November 2007]

Projektet som nu är mer känt som The Truth About Marika var ett deltagardrama där den traditionella rollen som tittare suddades ut och gränsen mellan verklighet och fiktion försvann. Åskådarna blev nu deltagare som själva kunde gå in sagan.

Sanningen-Om-Marika

Projektet gjordes av The company P och Svt och har belönades år 2008 med, International Interactive Emmy Award, SIME Award och en AIB Award.

Läs mer om Sanningen om Marika här.

A Place for Me To Rest

[4 uppsättningar; september 2008, april 2009, april 2010, mars 2011]

A Place for Me To Rest - Knutepunkt 2009 - Foto Marinne Gundersson

Ett preformance-liknande levande rollspel som handlar om att utforska monologen som kommuniktionsväg.

Lajvfabriken Stockholm 2011 som Nattro 120mg. Av Martin Brodén, Petter Karlsson
Flatbox 2010. Av Martin Brodén, Petter Karlsson
Knutpunkt 2009. Av Martin Brodén, Petter Karlsson & Maria Ljung
Höjdpunkt 2008 under namnet Nattro 120mg. Av Martin Brodén, Petter Karlsson & Emma Öhrström.
Inspirerat av Innan Hösten som spelades på SydCon 2001. Av Martin Brodén & Tova Gerge

Artikel i Norska speltidningen Pegasus:
Drømmen i Fargeboksen

The Football Challenge

[Maj - Juni 2008]

The-Football-Challenge

Med kommunikationsbyrån Lubit Creative Solutions var jag med och gjorde spelet The Football Challenge åt Världskulturmuseet i Göteborg. Spelet var kopplat till utställningen European Fields och pågick runt omkring i hela huset och i själva utställningen. Deltagarna var tvungen att lösa tre uppgifter för att få tag på en kod till låst skåp som mötte besökarna i entrén. Både med tekniskt stöd i form av små uv-ljus ficklampor som kunde se dolda ledtrådar till enkel problemlösning som dock krävde av spelarna att de verkligen tog sig runt i lokalerna. Spelet var välbesökt och väldigt uppskattat av Världskulturmuséet.

Läs mer om tävlingen här på Lubit:s blogg.

Camino with Love & Miljötwister

[Maj - Juni 2008]

Miljötwister

Vi fick möjlighet att arbeta med det prisbelönta livstilsmagasinet Camino som önskade publikdragande och uppmärksammande aktiviteter till sin monter på Arvikafestivalen 2008.

Resultatet blev fototävlingen Camino With Love och spelet Miljötwister. Camino var väldigt nöjda med resultatet. Miljötwister blev en succé och fototävlingens material ledde vidare till en tävling i webbutgåvan samt uppslag i papperstidningen.

Läs mer om aktiviteterna här.

Vart skall du?

[Oktober - November 2007]

vsdn

Åt SFI(Svenska för invandrare) på Eductus tillverkade vi ett nivåbaserat brädspel med utgångspunkten i att stärka kunskaperna inom svenska samt svensk geografi. Spelet spelas i grupper och varje spelare tar sig runt på en Sverige-karta med enskilda mål att besöka specifika städer. Spelet kan spelas med olika svårighetsgrad för olika spelare även i samma spelomgång.

Läs mer här om spelet i Patrik Selliers blogg.

Paradork

[Januari 2008]

Paradork-menu

Paradork-fallinglanding-sequence

I en kurs om speldesigndokument och digitala spel så gjorde jag tillsammans med min grupp spelet Paradork i programmet Game Maker. Uppgiften gick ut på att producera ett spel efter en annan grupps speldesigndokument. Detta är det första digitala spel jag har varit med och tillverkat.

Paradork är en humoristiskt och enkelt casualspel som går ut på att en person  utan fallskärm ska ramla ner mot marken och på vägen försöka sakta ner sitt fall så mycket som möjligt. När man börjar närma sig marken gäller det att pricka hoppborgen för att överleva fallet.

Prova spelet här.

Stor lek

[Oktober 2007]

Fyradagarsprojektet: STOR LEK - Färdigt spel 1

STOR LEK - Färdigt spel 3STOR LEK - Provspelning 2

Stor lek är ett finurligt och roligt spel om särskrivning.

Här nedanför kan ni gratis ladda hem spelet STOR LEK som handlar om särskrivning. Printa ut alltihop och klipp ut korten.

STOR LEK – Regler.pdf – Spelets regler
STOR LEK – Spelkorten.pdf – Spelkorten

Läs mer om arbetet med spelet här.

*

Läs mer om mig på LinkedIn:
http://www.linkedin.com/in/petterkarlsson