Prolog – Ett svenskt lajvkonvent

Prolog 2010 - Foto: Stefan Thulin

Under 2008 och 2009 fick jag möjligheten av arrangera lajvkonvent Prolog | 2009. Ett initiativ av mig och några vänner, att skapa en neutral mötesplats för lajvhobbyn. Konventet hölls på Culturen i Västerås den sista helgen i februari år 2009 och kritiken var slående. Vår ambition var att skapa ett deltagarkulturellt arrangemang där aktivitet och lek var i fokus. Gemensamma beröringspunkter mellan olika grupperingar i hobbyn skulle hittas genom att erbjuda bra och lockande programpunkter, arrangerade av deltagarna själva. Vi, precis som våra 200 deltagare var oerhört nöjda och vi fick även väldigt bra gensvar från, myndigheter allmänheten och media.

Prolog har arrangerats 2010 – 2014. Intresset har fortsatt att öka och vi har växt till över 300 deltagare. Dessa arrangerar i sin tur över över 100 programpunkter, alltifrån små lajv till workshops och utvecklingsforum.

Prolog arrangeras med föreningen Lajvverksten i samarbete med LajvVerkstaden och är just nu Sveriges största konferens för levande rollspel.

Hemsida: Prolog – Ett svenskt lajvkonvent