Håkan Juholt (S) motiverar mig att skaffa mustasch i Almedalen + #flickjox

“Investera framtiden säger Socialdemokraterna, det gäller också din mustasch”
/Håkan Juholt, partiledare Socialdemokraterna

Trodde inte att det var som alla sa i Almedalen. Att man kommer så nära politikerna. Såhär gick det i vilket fall till när Håkan bestämt försökte motivera mig att skaffa mustaschväxt.

Under eftermiddagen på fredagen såg jag att socialdemokraternas nye partiledare Håkan Juholt stod vid Aftonbladets tält tänkte jag, det här är ju ändå Almedalen, jag går fram och tittar hur han ser ut i köttet och om den där omtalade mustaschen verkligen är så välansad som man hört.

Mycket riktigt så var han en alldeles vanlig person även på fem meters avstånd. Jaha, tänkte jag och sa till Pontus, pressekretare på Lärarförbundet som följt med mig för att spana in Håkan att det här kunde man väl vara nöjd med. Men när vi precis skulle börja gå så börjar även Håkan gå åt samma håll vi tänkte gå.

Jag stannar upp i en sekund och tänker,tusan, jag kan väl bjuda lite på mig själv och säger:
P: Jag måste faktiskt säga att du har en väldigt schysst mustasch.
H: Tack så mycket, men jag tror nog absolut att du skulle bli väldigt stilig i mustsch också.

Vad svarar man på det? Tack? Jag tänker på två sekunder:
P: Oj, tack men jag har faktiskt försökte och det blir inte en vacker syn.
H: Sånt händer inte på en dag, du får inte ge upp så lätt.

Karln är ju fantastiskt spontan. Varför ger han mig mustaschtips? Är han såhär genuint skön? Vi byter några meningar till och jag tackar för tipset. Frågar sen lite snabbt om han nu också vill bjuda på en foto.
H: Självklart!

Håkan Juholt med mustasch och jag utan

Vi tar i hand och knäpper av bilden här ovanför med min mobil. Jag så mycket och börjar återigen gå iväg. Medan vi börjat promenera utbrister han:
H: Men Petter, du måste vara ihärdig, kom ihåg att det här är något som tar tid.

Han fortsätter aktivt bemöta mig och jag blir återigen slagen av hans spontanitet. Jag tänker nu snabbt att vad tusan, det här är för bra för att inte hamna på film. Jag går tillbaka till Håkan:

P: Ursäkta, men jag känner verkligen att jag måste filma det här…
H: Självklart går det bra.

Resultatet ser ni i filmen högst upp.

Du kommer bli fantastiskt stilig i mustasch, men du måste vara uthållig, du kan inte bara testa en två tre veckor, du måste hålla ut. Det här har tagit 35 år för mig att få fram, du måste jobba med det, ge inte upp så lätt.
/ Håkan Juholt

Är det här den nya tidens barnkyssande minister? Är det en pr-kampanj att ha en urtrevlig partiledare? Kanske. Men jag upplevde Håkan som genuint trevlig och spontant. Personligen skulle jag önska lite mer genomtänkta beslut av honom, men som person så blev jag som sagt verkligen slagen. Han är en mysfarbror av rang.

*

Min bror tyckte även att tillfälle skulle föräras en affisch. Nej, jag är inte socialdemokrat. Jag publicerar det här för att det är så sjukt kul.

Juholts-mustasch-kampanj

Med SocialVideo har jag i övrigt jobbat som tusan med Lärarkanalen.se, en sändning med TedxAlmedalen och Global Utmaning under Almedalsveckan. Grymt kul!

Jag hann också med att starta ett fiktivt socialt nätverk som hette #flickjox. Det råkade få lite spridning. Läs mer på flickjox.com

Flickjox-tweeten

Min takeaway från veckan är:
Almedalen. Massor av viktigt. Men uppenbarligen också tid för lek – oavsett verklighet!

Uppdaterat 2011-07-10: Hela berättelsen om mötet med Håkan är nu beskrivet efter tips av Malin Crona.

Uppdaterat 2011-07-11: Anton Johansson sammanfattar tankar om de fina med Almedalens korta möten. Fina Lars Lundkvist har också filmat mig när jag pratar om min Almedalsvecka.

8 thoughts on “Håkan Juholt (S) motiverar mig att skaffa mustasch i Almedalen + #flickjox

  1. Pingback: När allt länkas ihop | Malins tankar

  2. Pingback: Makthavare » Gästkrönika: 15-åringens Almedalspremiär

  3. Pingback: #flickjox | Petter Karlsson – Producent och speldesigner

  4. Pingback: Mitt Almedalen 2011 « arkland

  5. Pingback: Hittat, länkat, kommenterat – July 11, 2011 | Emanuel Karlsten

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s