AVATARVARO på Turteatern – Ge upp din valfrihet!

Avatarvaro på Turteatern

Idag deltog jag på genrepet till AVATARVARO på Turteatern. Jag blev riktigt nöjd och satte efteråt ihop en liten film där jag intervjuar Gabriel och Ebba som är två av skaparna.

Flera ur produktionsgänget har arbetat länge med projektet i olika former. Avatarimpro satts upp på Banditteatern i Malmö och workshops har körts på bland lajvkonventet Prolog. Jag deltog själv på ett test i våras och sen dess har jag varit riktig peppad projekt inom avatarleken.

Ta ett beslut om att ge upp din valfrihet!

Efter att nu har varit med på genrepet så är jag riktigt glad över hur bra produktion det har blivit. Allt ifrån detaljer i den grymma scenografin av Albin Werle till de möten som uppstår i den styrda tillvaron som avatar gör det här till en riktigt spännande upplevelse. Mottagande och förberedelserna innan det börjar var också väldigt väl genomtänkta, vilket är otroligt viktigt för att skapa en bra överenskommelse mellan deltagaren och den som styr. Så ta nu chansen och ge upp din valfrihet!

Det är också kul hur det här verkligen är i gränslandet till deltagarkultur. För samtidigt som du är styrd, är du en aktiv deltagare i verket. Självklart beror det här på vilken definition man använder, men jag rekommenderar er att läsa boken Deltagarkultur, den finns bland annat gratis som pdf.

Avatarvaro på Turteatern är ett samarbete mellan UngaTur samt Interacting Arts och görs av Albin Werle, Ebba Petrén, Elize Arvefjord, Gabriel Widing, Kerstin Weimers, Klara Backman, Moa Backman och Tova Gerge.

Det var även en av produktioner som blev delfinansieratfinansierade i betaversion kulturcrowdsouringstjänsten Crowdculture. Läs en intervju här med Gabriel på Crowdcultures utvecklingsblogg.

AVATARVARO på Turteatern - Foto: Petter Karlsson

Föreställningen ca 90 min & spelas: 
Torsdag 8/12 kl 18 och 20.
Fredag 9/12 kl 18 och 20.
Lördag 10/12 kl 16 och 19.
Söndag 11/12 kl 16 och 19 – Extraföreställning vid 14.

För inträde gäller endast förköp så skaffa din biljett här.

Uppdaterat 8/12: Nu finns programmet för Avatarvaro att läsa som PDF. Grymt mycket bakgrund till projektet samt även bilder från genrepet. Alla föreställningar är slutsålda utom ett fåtal imorgon fredag.

Uppdaterat 10/12: Lagt till om Crowdculture och dessutom är nu en extra föreställning är insatt vid 14:00 på söndagen. Missa inte chansen att få ge upp din valfrihet!

Uppdaterat 15/12: Artikel om Avatarvaro i SVD av Sam Sundberg.

Uppdaterat 26/1: Avtaro sätts upp 15-17 maj på Inkonst i Malmö!

3 thoughts on “AVATARVARO på Turteatern – Ge upp din valfrihet!

  1. Pingback: The Avatar Condition – An invitation to being controlled | Playground Magazine

  2. Pingback: 2 filmklipp från Avatarvaro | NYXXX

  3. Pingback: Papers – Creating a surreal office larp | Petter Karlsson – Producer and designer

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s