En film om en resa

thelongestwalk

År 2007 bestämde sig tysken Christoph Rehage att ge sig ut på sitt livs vandring. Att korsa Asien och Östeuropa på två år till fots. Efter ett år bestämde han sig för att förkorta sin resa genom snabbare resmedel. Den imponerar dock ändå.

Han valde att använda tekniken time-lapse för att dokumentera resan. Time-lapse innebär att man tar stillbilder som sedan setts ihop i en följd. Vi får här följa både Christophs hårväxt och upplevelser genom ögonblickskorta stopp på resan. Filmen gör sig också extra bra eftersom att han både fått med hur långt på vandringen han kommit till varje bild samt en liten minnesbeskrivning av platsen eller tidpunkten; “making friends from Ghoungzhou”. Dessutom är passar musiken som Christoph valt riktigt bra.

Att välja sitt medium är alltid otroligt viktigt när man ska berätta sin historia och det har känns rakt igenom klockrent.

Se filmen här nedanför från youtube eller här från vimeo. Ge den här filmen de fem minuter den förtjänar.

Tack till Leo Nordwall som jag hittade filmen genom.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s