Maskerad klubblek – TV på Nalen

Jaime Lannister intar järntronen på NalenTV

En ny spirande stjärna har fötts i form av TV på Nalen.
En klubb där varje fest antar temat av tv-serie.

Redan har två klubbar arrangerats under parollen TV på Nalen av “Lång-Kalle” Josepsson & Johanna Koljonen. Klubbarna har haft en väldigt välkomnade attityd där maskerad knappast varit ett krav utan snarare något som hardcore fansen själva gått loss ordentligt på. Så här sa Johanna själv i en DN-krönika:

- Jag gillar alla typer av forum där jag kan vara något annat än konsument och jag insåg att det fanns en lucka i det ut­budet. Idén med tv-klubben är att hierarkin ska fungera annorlunda: det är inte den som är snyggast som sitter på toppen, coolast är i stället den som satsar mest och vågar ha roligast.
#vecka 41: När ”Twin Peaks” kom till klubben

Stämningen har varit väldigt välkomnade oavsett om du pyntat dig själv mycket eller inte alls. Oavsett om du varit ett råfan av den aktuella tv-serien eller inte. Jag har t ex fortfarande bara sett två avsnitt av Twin Peaks och hade inte direkt någon särskilt karaktär att satsa på, men det hindrade mig knappast från att ha en grym bra kväll. Dessutom har musik och scenografi varit ruskigt genomtänkt och bra. Från polisutredningstäckplast till mystiska Weir Wood träd. Nalens anrika salar svidas enkelt om till barbarisk ölhall eller suggestivt 80-tal.

Själv fick jag nöjet att besitta järntronen som ärkeaset Jaime Lannister i lördags. Alla borde dessutom få prova att klubbdansa i plåtben.

– Nuförtiden tittar vi ju inte alla på TV-serier samtidigt, de är alltså inte kronologiska events på samma sätt som under till exempel Twin Peaks-eran. Men vi ”samlas” kring dem på andra sätt, genom att diskutera dem på nätet, genom fan fiction och så vidare, och det är också ett sätt att förvandla massmedial underhållning till deltagarkultur. Temafester som pulserar av kärlek är bara ett till sätt att dela våra kulturupplevelser.
Johanna Koljonen i artikeln TV-nördar bjuder in till Twin Peaks-fest på Onyanserat

Bilder
TV på Nalen – Game of Thrones
TV på Nalen – Twin Peaks

Följ TV på Nalen på Facebook

Läs om Twin Peaks festen här på OSA, på Dagbladet i Sundsvall eller en till intervju på Onyanserat inför Game of Thrones Festen.

Kommande TV på Nalenklubbar i höst/vinter:
Dallas 12/11 och Battlestar Galactica 17/12.

One thought on “Maskerad klubblek – TV på Nalen

  1. Pingback: Dallas Comes To Nalen This Saturday | Johanna Koljonen

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s