Spöa Fuglesang i schack tillsammans

1spelachack

I det anrikt historiska spelet schack så har läsarna på DN:s webbplats nu chansen att ge den svenske astronauten Christer Funglesang en omgång.

Enligt en artikel i DN i juli så beskriver sig Fuglesang sig själv som en ”ganska medelmåttig” spelare. Hur det än är med den saken så är det ett väldigt roligt initiativ.

Spelet spelas genom att när Fuglesang gjort sitt drag så får läsarna chansen att i en klassisk webb-omröstning välja ett av tre valbara drag. Dessa väljs av den svenske mästaren Richard Wessman i tillsammans med DN:s schackredaktör Ulf Hörberg.

Utgången av spelet är därför enligt min mening ganska oviss. Det kommer visserligen bara finnas tre ganska bra drag – men vilket som väljs och om det är det bästa är det ju den stora spelarbasen som väljer. Där beror det helt enkelt på vilka som spelar. Är det schack-entusiasterna som hittar till sidan för att det tycker att det hela är riktigt fräckt – eller är det medelmåttor som bara vill få en chans till lite micro-interaktion med Fuglesang uppe i den internationella rymstationen ISS.

Jag skulle gissa på det första och eftersom all tre val bör vara relativt bra så tror jag att han kommer att få erkänna sig besegrad. Men det är förstås upp till bevis.

Du hittar spelet här.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s