Leker folk bort för mycket tid på communitys och andra sociala medier? Del 1 av 3

Det närmsta två veckorna har vi fått i uppgift att i bloggen kritiskt granska ett fenomen som går under temat “Vad suger?”. Detta kommer ske i tre inlägg varav detta är det första.

Min frågeställning kommer därför att vara:

Leker folk bort för mycket tid på communitys och andra sociala medier?

Här finns del 2 och del 3.

Jag har länge funderat över all den tid folk spenderar med sociala medier som facebook eller gamla klassiska communitys som Lunarstorm, och om den bortspenderade tid verkligen är rättfärdigad.

Jag kan gott tänka mig att nätverkandet i sig kan vara meningsfullt, men det känns som att det idag bara handlar om att leka bort tid.

Är detta kanske t o m ett samhällsproblem där trivselklickandet blir så invant och tidsbestjälande att folk inte längre gör det dom ska – när dom verkligen borde göra något annat.

Det känns på något sätt självklart att i kölvattnet av revolutionen som ändå web 2.0 innebär så är de nya typerna av sociala medier och nätverkssajter här för att stanna. Men jag tror knappast att de ännu utvecklats till något slutgiltigt. Vad som händer i framtiden med dessa typer av media kommer självklart tiden att få utvisa.

För att få mer kött på benen till nästa inlägg där jag ska analysera problemet vidare så kommer jag grundligt att följa det flöde av bloggar och webbtidningar som kritiskt diskuterar om och kring fenomentet med sociala medier.


Andra bloggar om , , , , , , ,
[Detta inlägg pingar intressant.se]

3 thoughts on “Leker folk bort för mycket tid på communitys och andra sociala medier? Del 1 av 3

  1. Pingback: Leker folk bort för mycket tid på communitys och andra sociala medier? Del 2 av 3 « Petter Karlsson - Spelarkitekt

  2. Härligt val av ämna Petter. Vad är att umgås “på riktigt” och vad är “bara på internet”. Denna debatt är inte minst lika aktuell för personer som spelar mycket WoW. Är de sociala miffon eller ingår de bara i en annan social kontext.

    Nåväl jag får väl läsa vidare.

  3. Pingback: Leker folk bort för mycket tid på communitys och andra sociala medier? Del 3 av 3 « Petter Karlsson - Spelarkitekt

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s