Detta har hänt

Följande text är en uppgift i att dramaturgiskt beskriva en veckas projektarbete:

“Uppgiften blir således att beskriva veckans som har gått som ett bra avsnitt ur en TV-serie där du spelar huvudrollen. Den skall gå under rubriken “detta har hänt” och skall återberätta veckan som om det var en sammanfattning inför kommande avsnitt. Historien får vara utformad hur som helst och skall handla om det du gjort inom projektet. Det enda kravet på berättelsen är att den skall ta hur du försökt konfrontera din issue. Du skall dessutom i historien nämna vad som driver dig i projektet.”

Detta har hänt

Efter en avslutad kursdel i projektmetodik så vändes blicken nu mot ett nytt projekt för studenterna på projektledning intriktning spel. Petter kände sig redo att anta nya utmaningar och väntade med spänning på vad Ola nu tänkt sig. Det hela visade sig vara en ny gruppuppgift där vi återigen skulle ge oss ut i verkligheten men den här gången hitta en uppdragsgivare för vilken vi skulle kunna göra någon form av pro bono projekt. Med grupper snabbt ihopsplockade så sattes Petter inte på projektledarstolen där han ju som bekant trivs alltför bra. Istället fick Patrik som ännu inte hållt i något projekt den rollen och tillsammans med Dale och Daniel Larsson så samlade vi krafter för att knäcka vår första nåt som visade sig vara allt annat än enkel.

Att hitta en uppdragsgivare kändes till en början lätt då Petter själv hade en väg in i tidningen Camino. Att göra något för dom kändes motiverande för hela gruppen eftersom Camino handlar om att leva en hållbar livstil och konsumera på ett hållbart och etiskt sätt. Även om en initial kontakt verkade bli god så visade det sig att man var mitt uppe i trycket av kommande nummer samt att många andra saker var i röret. Men gruppen fick ett uppslag till projekt att jobba med så arbetet satte igång.

Det skulle strax visa sig att Daniel skulle lämna gruppen för en vecka i södra Europa för att sedan så snart han kommit tillbaka lösa av Petter som skulle försvinna över lite mer än en helg. Så länge man var samlade så började man i vilket fall klura på saker och ting men en dag så kom inte Petter till skolan. Med en jacka i Skåne istället för i Göteborg så hade Petters förkylning förstärkts och det ville sig inte bättre än att han en dag stannade hemma för att äta vitlök och piggna till.

På grund av tidningsredaktionens svaga gensvar så arbetade gruppen ändå på med det man hade men det gick trögt och inaktivitet var tidvis stor. Petter kände gång på gång att han ville gå in och styra upp det hela. Iklä sig en roll som han nu inte var tilldelad och frustrationen smög sig runt honom. Petter bestämde sig dock för att låta Patrik styra skutan denna gång eftersom han ju hade den rollen. Petters vilja att styra mer fanns där, men han kände att detta var en nyttig upplevelse och tidvis så bet han sig i tungan för att inte bryta den inaktivitet som då och då uppstod i arbetet.

Tiden i projektet flöt på och varje dag såg Patrik till att åtminstone något gjorts. Till slut kom ett mejl. Man ville gärna jobba med gruppen och man beklagade sig över att man inte kunnat ge mer tid till gratisarbetare. Det var helt enkelt förmycket just nu. Man såg till att mejla in konceptförslag till Camino på ett antal av gruppen påkomna idéer, hur skulle dessa mottas efter helgen? Skulle dom bli mer eller mindre intresserade? Kommer Petter fortsätta att ta det lungt eller kommer han vilja till aktivitet röra om i grytan? Kommer man hinna klart även om Petter åker bort i sluttampen? Följ den spännande fortsättningen i dramat!

4 thoughts on “Detta har hänt

 1. Mycket bra skrivet Petter! Man förstår lätt vad din “issue” (i brist på bättre ord) och dina drivkrafter är även om de är skickligt inlindade i resten av historien. Det märks att du lagt ner tid på att skriva så att det blir lätt att förstå men så att inte dramat och kryddan försvinner ur berättelsen, kan det vara allt lajvande som satt sina spår? ^^

  Gött att se att vi håller fortet tillsammans då jag ser likheter i våra situationer, drivkrafter och issues. Man ser ju själv vilka det är i klassen som postat före klockan 01:30 på söndag natt :p

 2. 4 apelsiner och med en Guavafrukt på toppen!

  Utmärkt Petter. Fantastiskt gripande.

  Vad är det som driver dig i detta projektet? Vad är anledningen att du tycker att det är kul?

 3. Det jag tycker är kul är att få göra något för Camino( http://www.caminomagasin.se ) som bidrar till att göra oss mer medvetna om vår påverkan på vår värld och vår möjlighet att genom att konsumera rätt kan göra stor skillnad. Att få bidra hjälpa Camino känns därför grymt kul!

  Sen känner jag också en personlig knytning till Camino eftersom jag bloggar för dom i en tävling om att jag bara ska handla eko-reko kläder i ett helt år ( http://www.caminomagasin.se/camino-challenge/petter ). Hittils går det suveränt bra.

 4. Nu skall här kommenteras igen. Jo, som sagt, det här är en text jag känner att jag själv kan relatera till lite. Just det här att man måste sätta koppel på sig själv för att man inte ska rusa iväg totalt utan att de andra hinner med. Sen finns det ju även andra liknelser, även vi har en projektmedlem som plötsligt fallit ur gruppen för en tripp till soligare breddgrader.
  Vet inte om jag vill rekomendera min text dock, även om det kan vara kul att jämföra. Jag var trött när jag skrev den.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s