Prolog - 2011
Det har varit mycket med lajv nu den senaste tiden och jag sammanfattar här lite vad jag pysslar med för olika projekt – förutom att jag såklart också åker på olika arrangemang.

LajvVerkstaden – arbetar med lajv som kulturform och pedagogiskt verktyg
LajvVerkstaden i Västerås som gör arbetar med lajv som pedagogisk metod i skolan. Då vi är sex medarbetare och jag har ett annat heltidsjobb med SocialVideo hinner jag inte jobba med alla LajvVerkstadens olika delar men just nu händer det riktigt mycket. Vi har skaffat en fantastiskt lokal på Culturen i Västerås och projekten strömmar in från hela Mälardalen.
LajvVerkstaden

Lajvfabriken Stockholm
Lajvfabriken är ett koncept som från början kommer från Norge och går ut på att man ska se till att det arrangeras ett lajv i månaden som skall max en kväll och lättillgängligt. I höstas besökte tidningen Stockholm City arrangemanget Sista Paret vilket mynnade ut i en jättefin tidningartikel som publicerades i förra veckan. Ni hittar artikeln här.

Tack vare artikeln så var det ett gäng personer som aldrig tidigare testat lajv som kom ett arrangemang jag höll i tillsammans med Martin Brodén i torsdag och dom var supernöjda med att ha kommit. Tack för det media. Lajvet vi körde var Nattro 120mg som är den svenska versionen av A place for Me to Rest som jag tidigare skrivit om här.
Lajvfabriken - Stockholm City

Prolog – Ett svenskt lajvkonvent
För tredje året i rad arrangerar jag tillsammans med Miriam Lundqvist och Martin Gerhardsson lajvkonventet Prolog. Idén består av att samla lajvare från Sveriges alla hörn och dessutom nå ut till lajvare som håller på med helt olika typer av lajv. En uppfattning är att lajv är en väldigt homogen skara men då tar man enligt min mening fel. Lajv finns i massor av former och genrer och ofta kan det vara väldigt vattentäta skott mellan de olika grupperna. Här kommer Prolog som en mötesplats där vi samlar alla under samma tak och tro mig, fantastiska möten uppstår.

Arrangemangets hjärta är att de i år 300 deltagare själva arrangerar över 100 olika programpunkter, alltifrån kortare lajv, föreläsningar, workshops och diskussioner. Lajv är ju deltagarkultur redan i sin grundform men här känner jag att vi tar det till sin spets och verkligen har ett arrangemang som står och faller med sina deltagare.

För de som är nyfikna på hobbyn så anordnar vi en besöksdag den 2:a april klockan. Ett speciellt program ihopplockat för både gamla och unga, från lek med Barda-Karl till föreläsning med Johanna Koljonen.

Titta på in vår hemsida och läs mer

Prolog - Ett svenskt lajvkonvent

Lajvexpert i P3 & P4
Sveriges Radio omnämnde mig i veckan som “lajvexpert” när dom ringde och intervjuade mig till Vaken i P3 & P4 om just lajv. Jag har fått jättebra feedback på intervjun och det känns jättebra att man lyckas sätta ord på till exempel varför jag faktiskt tror att det är bra att man håller på med det här.

Lajvexperten vill att du lajvar

Lyssna här eller här, inslaget är ca 7 minuter och en bra början för dig som undrar vad tusan hela det här inlägget handlar om.

2 responses to “Lajv – i etern och verkligheten”

  1. […] har tidigare skrivit om mitt arbete med LajvVerkstaden där vi arbetar med lajv som pedagogisk metod. I våras när lajvet Omicron […]

  2. […] känner mig ganska nöjd med. I våras blev jag intervjuad i programmet Vaken i P3 & P4 vilket ni kan lyssna på här. Dels den intervjun och arbetet med lajvkonventet Prolog har gjort att jag verkligen behövt lura […]

Leave a comment

CURRENT TOP POSTS

Blog at WordPress.com.