Interacting Arts är ett hopkok av konstnärer, aktivister, mediekritiker och kanske viktigaste av allt spelare. De har i åratal utforskat interaktion i gränslandet mellan spel, konst, lek, aktivism, litteratur osv…
Det finns mycket samlad kunskap genom åren och man har bla arrangerat det banbrytande verklighetsspelet scen3 och preformence-verket Mindfeed som sattes upp med Moderna Museet under Node Stockholm 2008, Zonen – det första dataspelet baserat på ett levande rollspel (Force Majeure 2002) och nu det högaktuella verklighetsspelet Maskspel Norrort (missa inte!).
Man har även gett ut en papperstidning varav flera nummer finns på webben.
I webb 2.0-ålderns tidevarv har dom nu skrivit boken Deltagarkultur som behandlar just deltagarkulturen kontra – åskådarkulturen. Hur definieras deltagarkultur och är dess motsats något dåligt egentligen?
Uttrycket slängs det runt med rätt friskt idag, men här har i vilket fall Interacting Arts suttit sin pocketboksdefinition på det hela.
Vad sägs om:
KOMMUNIKATIONEN ÄR ENBART ENKELRIKTAD.
DU SKA BARA TACKA OCH TA EMOT
eller
DET HÄR ÄR ÅSKÅDARKULTUR
Du har inte skrivit den här boken
Författare: Kristoffer Haggren, Elge Larsson, Leo Nordwall och Gabriel Widing
Är du i Stockholm under oktober månad så rekomenderar jag dig att ta dig till de två olika seminarierna som kommer hållas kring boken.
Seminarium 1: Vad är deltagarkultur?
ABF-huset – Sveavägen 41
Måndag 6 oktober, 18:00 – 20:00
Seminarium 2: Att skapa deltagarkultur
ABF-huset – Sveavägen 41
Måndag 13 oktober, 18:00 – 20:00
Läs mer om seminarierna här.
… eller DN-krönikan om boken – Vem får vara med?.
…och köp boken här för 33 spänn!
Andra bloggar om deltagarkultur, boken, böcker, verklighetsspel, rollspel, spel, interacting arts, kultur, webb 2.0, web 2.0
Pingback: Premiss & Story i spel « Petter Karlsson - Kreativ projektledare och speldesigner
Pingback: Maskernas stad - Verklighetspel, stadsvandring och musiksaga i ett « Petter Karlsson - Kreativ projektledare och speldesigner